Gestionar un patrimoni immobiliari de forma rentable requereix una sèrie de claus essencials per maximitzar la rendibilitat de la inversió. Si has comprat un habitatge per llogar o has rebut una herència, és fonamental conèixer algunes claus que t’ajudin a assolir l’èxit en les teves inversions immobiliàries.

Planificació

La planificació financera proporciona seguretat, tranquil·litat i control durant la gestió; per tant, és un element essencial en l’èxit de la inversió.

Saber per a què invertim

Definir un objectiu clar d’inversió és fonamental per donar sentit a la rendibilitat. Invertir amb un propòsit específic i fixar una fita temporal, són aspectes essencials per assolir objectius i mesurar resultats.

Escollir el quan, l’on i el què

El moment i el lloc d’inversió són determinants. La ubicació, l’estat i les característiques de l’habitatge, com el numero d’habitacions o els metres quadrats, influeixen significativament en la seva rendibilitat.

Calcular la inversió

Realitzar un estudi inicial per entendre la inversió total és vital. Això inclou preveure possibles reformes, conèixer els impostos i despeses recurrents com l’IBI, la comunitat i altres.

Calcular els ingressos

Determinar la renda mensual que es pot cobrar segons la tipologia i ubicació de l’habitatge permet entendre millor la rendibilitat neta.

Conèixer el risc d’inversió

És important ser conscients dels riscos associats, com inquilins inestables, períodes de transició o canvis legislatius, i preparar-se per mitigar-los.

Possibilitat de revalorització

Preveure la possible revalorització a llarg termini és clau. Això implica estudiar la zona, seguir les tendències del mercat i anticipar possibles augment de preus.

Assessorament Professional

Comptar amb l’ajuda de professionals immobiliaris pot augmentar significativament la rendibilitat. Això inclou identificar les millors propietats on invertir a Figueres, negociar preus i estar al dia amb els canvis del sector i la normativa fiscal.