Sabem que fer bones fotografies per a vendre un habitatge és important per a cridar l’atenció i fer una bona primera impressió. De fet, les males imatges d’un habitatge en venda poden fer que perdis molts compradors potencials.

Si has decidit fer les fotografies del teu habitatge tu mateix, continua llegint per a conèixer alguns dels trucs i consells que t’ajudaran a fer millors fotografies.

 

Consells bàsics per a fer millors fotos de l’habitatge que vols vendre

 
  1. En primer lloc, prepara el teu habitatge perquè llueixi bé. Abans de fer les primeres fotos, endreça els teus espais i retira els objectes personals. També pots incloure algun detall decoratiu que la despersonalitzi.
  2. Si hi ha miralls en algun dels espais, evita que surtin persones en les imatges. De la mateixa manera, és millor que tampoc apareguin mascotes en les fotografies.
  3. Generalment, les fotografies horitzontals funcionen millor que les verticals gràcies al seu efecte panoràmic. L’essencial és mantenir el mateix format perquè l’usuari pugui veure-les còmodament.
  4. Prepara la il·luminació per a transmetre que el teu habitatge és agradable i acollidor. Pots realitzar les fotografies durant el dia, amb totes les persianes aixecades perquè entri la llum natural. Si l’habitatge té bones vistes, aprofita a obrir les cortines per a fer una captura d’imatge amb perspectiva.
  5. Cerca els millors angles. Si fas les fotos des de les cantonades d’una estada, la dimensió de l’espai semblarà més gran. També pots destacar algun element característic de l’habitatge, com poden ser els motius decoratius, les voltes o les motllures dels sostres o la xemeneia.
  6. Actualment, un dels factors més importants en la compra d’un habitatge és el jardí o la terrassa, és a dir, els exteriors. Aprofita la millor franja horària per a fotografiar-ho, normalment serà a les hores centrals del dia.
  7. I finalment, si realitzes les fotos amb el teu mòbil, recorda que pots retocar la lluentor o el contrast perquè quedin més boniques.