Et preguntes si és possible comprar i vendre un habitatge el mateix any? La resposta és sí. Avui t’expliquem què cal considerar abans d’iniciar aquesta transacció de compravenda.

Motius per vendre un pis comprat recentment

Hi ha múltiples raons per voler vendre un habitatge el mateix any en què l’has comprat: un canvi de treball, l’arribada d’un nou membre a la família, una nova inversió immobiliària o simplement una oportunitat favorable. La clau és saber si has de deixar passar o no aquesta oportunitat.

Factors a considerar

Hi ha diversos factors a tenir en compte per assegurar que la transacció sigui avantatjosa. A continuació, et donem algunes recomanacions perquè aquest procés sigui exitós.

Consells clau per comprar i vendre el mateix any

1. Comprendre el mercat immobiliari

Analitzar els preus vigents i conèixer el valor de la teva propietat et proporcionarà una base sòlida per prendre decisions informades.


2. Pactar un termini per vendre la teva propietat

És recomanable establir un termini raonable al contracte d’arres per vendre la teva propietat per evitar pressions innecessàries. Acostuma a ser adequat un període d’almenys tres mesos per gestionar tot el procés de venda.


3. Calcular les despeses derivades de la venda

Considera les despeses addicionals que comporta la venda, com ara els impostos de transmissió, la liquidació de la hipoteca actual, despeses associades a la compra d’un nou habitatge, els costos vinculats a una nova hipoteca i el procés de mudança.

Despeses associades

  • Certificat Energètic: és obligatori per a la Notaria, i s’ha d’incorporar a l’escriptura de la compravenda.
  • Plusvàlua Municipal: quan la venda genera beneficis.
  • Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF): cal declarar el guany patrimonial obtingut de la venda del teu habitatge a la declaració de la renda anual.