La tendència de construir per llogar és cada cop més popular gràcies als grans avantatges que ofereix en comparació amb la compra tradicional. Bàsicament, consisteix a realitzar nous habitatges que seran destinats al lloguer. A continuació, us detallarem què és i com funciona el model ‘build to rent’, o construir per llogar, que sembla que ha arribat per a quedar-s’hi.

Com funciona el model ‘construir per llogar’?

La construcció per llogar és una modalitat de construcció motivada per la manca de sòl urbà per construir, que destina al lloguer tots els habitatges construïts, sobretot en ciutats grans. El seu objectiu és atraure un nou tipus de clients que volen viure de lloguer.


Aquest format ofereix una sèrie d’avantatges per a constructors o promotors que busquen obtenir un rendiment a llarg termini en oferir contractes de lloguer de més temps.

Quins avantatges té per a l’inversor?

En primer lloc, un programa de construcció de lloguer permet als inversors beneficiar-se dels avantatges d’un lloguer a llarg termini. Això fa que la construcció per al lloguer sigui una gran opció per a aquells que busquen inversions més estables.

En segon lloc, el lloguer d’habitatges en edificis estalvia temps i recursos als inversors, ja que poden adquirir projectes que ja estan a punt per entrar a viure o a punt d’acabar-se.

Per acabar, la construcció de lloguer permet als inversors gaudir d’avantatges fiscals i altres deduccions.

Característiques del nou model de construcció per als nous llogaters

Els habitatges destinats al format ‘construir per llogar’ tenen certes particularitats que les distingeixen del model tradicional, ja que el seu objectiu és satisfer els gustos i les necessitats dels llogaters per adaptar-se el seu estil de vida.

Generalment, opten per un disseny exterior més modern i minimalista i solen estar ubicades en urbanitzacions a prop de les ciutats. A més, els acabats són d’alta qualitat i fàcils de mantenir i disposen d’àrees verdes i zones exteriors per viure en comunitat.