Estàs decidit a llogar casa a l’Alt Empordà?, no ho pensis més! Estàs a un sol pas de gaudir de la tranquil·litat i la llibertat de la teva nova llar. Però abans de signar el contracte de lloguer, segueix els consells que t’expliquem a continuació per a verificar la informació més rellevant!

 

Verifica el contracte abans de llogar una casa

 

Verificar que tota la informació inclosa al contracte és correcte, és essencial. Això et serà molt útil per a comprovar que no falti res i per signar el contracte amb total confiança.

  1. Comprova que, en la descripció de l’habitatge, s’especifiquin totes les característiques com la superfície, el nombre d’habitacions i de banys, si disposa de pàrquing, etc.
  2. Abans de llogar una casa també és important verificar l’inventari de mobles i electrodomèstics inclosos en el contracte.
  3. Les despeses dels subministraments van a càrrec de l’inquilí, com la llum, l’aigua, el gas, etc. El que no inclou un contracte de lloguer és el pagament de l’IBI (Impost de Béns Immobles) i les despeses de la Comunitat de Propietaris.
  4. Un altre punt molt important és revisar la duració del contracte. Aquest és un aspecte que, sense dubte, ha d’estar inclòs en el contracte de lloguer.
  5. Convé revisar que l’import de la renda mensual és correcte. En el contracte s’especificarà la quantitat mensual a pagar, entre quins dies del mes s´ha de fer i el mètode de pagament (transferència, ingrés en compte, etc.).
  6. I finalment, revisa l’import de la fiança obligatòria que es retornarà quan finalitzi el contracte si tot ha anat bé.
  7. Durant la signatura del contracte, tant el propietari com l’inquilí, signareu cadascuna de les pàgines del contracte per donar validesa al document.

Recorda prendre’t el teu temps abans de signar el contracte per llogar una casa. Fes les preguntes que consideris necessàries i, si cal, proposa canvis. El més important és que ambdues parts esteu d’acord i que l’experiència de llogar una casa sigui altament satisfactòria.