Si tens la possibilitat de llogar un habitatge, és important que ho facis amb garanties, ja que per trobar els llogaters adequats és necessari establir unes condicions prèvies abans de prendre la decisió que més et convingui.

Actualment, els propietaris d’un habitatge estan en un moment molt favorable per llogar, però cal tenir present el com i el moment en què posem en lloguer un habitatge.

Consells per posar en lloguer un habitatge

  1. Conèixer el mercat actual de l’oferta i la demanda. Actualment, l’oferta d’habitatge en lloguer a bon preu és escassa, però la demanda és molt alta.
  2. Visita a un professional immobiliari perquè t’aconselli i et doni suport a prendre una decisió.
  3. És important que tinguis clar quins són els teus interessos per cercar adequadament el tipus de llogater a qui arrendar el teu habitatge.
  4. Coneix els preus del mercat, ja que poden variar d’un any a un altre. En cas que vulguis llogar el teu habitatge per temporades, com per exemple a estudiants, pensa a negociar a un preu competitiu.
  5. Lloga amb garanties. El millor consell que et donem per llogar amb garanties un habitatge és contractar una assegurança de lloguer. En cas de desperfectes, avaries o manteniment, cal deixar clar en el contracte qui es fa càrrec de pagar els desperfectes dels electrodomèstics, els subministraments com la llum, l’aigua, etc.
  6. Si finalment acceptes un llogater, demana-li una paga i senyal per elaborar el contracte a través del teu agent immobiliari.
  7. I recorda que, abans de signar el contracte d’arrendament, és important que totes les clàusules exposades quedin clares per ambdues parts.

Si necessites un professional que t’assessori en la cerca d’un llogater per arrendar el teu habitatge amb garanties, contacta amb nosaltres. A Catalana d’Habitatges ens avala una llarga trajectòria professional, sent la millor garantia d’una atenció personalitzada, transparent i discreta per a tots els nostres clients.

Foto de yanalya – www.freepik.es