La finalitat d’invertir en reformes per augmentar el valor d’un habitatge, és obtenir un resultat de sensacions positives i atracció al comprador.

Però no totes les reformes poden incrementar el preu final. És important analitzar bé quins elements estructurals necessita millorar l’habitatge, sobretot per causar una bona impressió a primera vista.

Per exemple, per a un habitatge situat prop d’una zona de col·legis o centres comercials, probablement serà escollit per famílies amb nens i, per tant, desitjaran que l’habitatge tingui moltes habitacions.

 

Reformar la cuina i el bany

De vegades, remodelar la cuina és fonamental. A més d’estar ben equipada amb mobles i electrodomèstics nous, ha de tenir el millor aspecte possible.

El mateix ocorre amb el bany. Tots els elements del bany han d’estar impecables: vàter, dutxa o banyera, rajoles, aixetes i sòl. Qualsevol element que sembli poc atractiu o deteriorat, restarà interès en el comprador.

 

Instal·lació d’un sistema domòtic

Instal·lar un sistema domòtic en un habitatge és més econòmic del que podem pensar. A més, permet estalviar en energia i ajuda a evitar robatoris.

Un habitatge que disposa d’elements domòtics, aporta valors afegits reflectits en el preu final de l’habitatge com:

  • Tranquil·litat i seguretat d’estar en un habitatge protegit.
  • Confort, ja que permet regular la temperatura i il·luminació de l’habitatge.
  • Estalvi en temps i energia gràcies al control intel·ligent de programació de moltes de les accions quotidianes: encendre la rentadora, comprar o cuinar, etc.

 

Quines opcions no solen ser rendibles per reformar un habitatge?

Les següents opcions no solen ser les més rendibles respecte a la inversió realitzada per augmentar el valor d’un habitatge:

  • Si és una casa amb jardí, fer una piscina.
  • Reformar tota la lampisteria o instal·lació elèctrica.
  • Canviar les finestres.
  • Decorar l’habitatge de forma molt personal.