Vendre un pis heretat pot semblar un repte, donada la multitud de tràmits i detalls a tenir en compte. No obstant això, amb una guia adequada, aquest procés pot simplificar-se. Aquí t’oferim un resum pràctic dels passos a seguir.


Quins tràmits cal fer per a vendre un pis heretat?


1. Escripturació davant notari: Un pas fonamental és escripturar l’immoble heretat, també conegut com a acceptació o adjudicació d’herència.

2. Impost de Successions: Aquest impost varia segons la comunitat autònoma. Es disposa de 6 mesos per pagar-lo, amb opcions de moratòria o bonificacions segons el cas. És vital considerar que es calcula segons la residència habitual del difunt, no la ubicació de l’immoble.

3. Plusvàlua Municipal: Més enllà de l’impost de successions, cal abonar aquesta taxa a l’ajuntament local. Reflecteix l’increment de valor de l’immoble des de la seva adquisició o anterior herència fins al moment actual.

4. Inscripció al Registre de Propietat: Una vegada realitzats els tràmits previs, s’ha d’inscriure el nou propietari al registre. Aquesta acció certifica oficialment la propietat de l’immoble.

5. Posar el pis a la venda: Un cop finalitzats els tràmits anteriors, el pis passa a ser titularitat de l’hereu. A partir d’aquí, l’hereu gaudeix de total autonomia per decidir sobre l’immoble, incloent-hi la seva venda.

Sempre és recomanable emprendre la venda de l’habitatge amb el suport de professionals del sector immobiliari.

Si vols vendre el teu pis heretat a Figueres, a Catalana d’Habitatges ens ocupem de tot. Com a agents API a Girona, t’oferim una avaluació precisa de l’immoble i et guiem en tot el procés de venda per assegurar-te que tot es desenvolupi sense entrebancs i amb el màxim benefici possible.

Contacta amb nosaltres sense compromís!