Augmentar el valor de taxació d’un habitatge és clau per vendre una propietat al millor preu. Certs factors com la ubicació, el preu m² de la zona, la superfície o l’estat de l’edifici, són determinants per calcular el preu d’un habitatge i posar-lo a la venda.

Com augmentar el valor de taxació d’un habitatge

Quines accions poden ajudar a augmentar el valor de taxació del teu habitatge?

1. Pintar les habitacions de l’immoble pot ajudar a fer que mantingui un aspecte modern i actualitzat. Per triar el color intenta seleccionar una paleta de colors natural. Per exemple, els tons més clars, poden fer que l’habitació sembli més gran i acollidora.


2. Mantenir l’exterior de la casa tan ordenada com l’interior. Quan comencis a rebre visites per veure l’habitatge el primer que veuran és l’exterior. Per exemple, si la propietat disposa de jardí, és fonamental que mantinguis la gespa impecable. Aquest aspecte ajudarà a augmentar a l’instant l’atractiu de la teva propietat.


3. Pren nota de qualsevol petit arranjament que necessiti l’habitatge, com per exemple, arreglar o substituir bombetes, arreglar el degoteig en aixetes, petits defectes en parets, etc.


4. Millores a la cuina i al bany. Realitzar millores en el bany o la cuina no sempre suposa reemplaçar al complet els mobles o electrodomèstics. Si no cal, pots començar per donar color a les parets o armaris optant per un canvi en la pintura per colors pastel o blanc. A més, pots afegir o canviar nous detalls per embellir l’espai amb manetes o poms a les portes.


5. I finalment, si la teva propietat disposa d’habitacions amb poca llum natural, pots augmentar l’atractiu d’aquests espais, o de l’habitatge en general, reemplaçant tota la il·luminació per bombetes LED. Canvia el to d’il·luminació per generar una sensació més càlida i acollidora.