Viure en una casa sostenible és una idea que està cada vegada més present a l’hora de comprar o reformar un habitatge. Algunes de les principals motivacions per invertir en cases sostenibles són la reducció de les despeses energètiques i la protecció del medi ambient, però sobretot, per garantir al màxim el confort i benestar dels seus habitants.

 

Què són les cases sostenibles?

 

Les cases sostenibles són construccions respectuoses amb el medi ambient i la natura. Es tracta d’habitatges ecològics en els quals el consum d’energia és mínim i que confereixen un gran confort als seus habitants. A tot això, també cal afegir que els materials emprats en la seva construcció ajuden a aplicar tècniques específiques per a ajudar a estalviar energia.

Així doncs, podem dir que una casa és sostenible quan trobem que:

  • Respecta l’entorn utilitzant materials de construcció reciclats i matèries primeres.
  • Evita la contaminació, fent ús d’un aïllament tèrmic adequat per a mantenir la temperatura interior de l’habitatge i consumir poca energia.
  • Fa ús d’energies renovables, com les plaques solars tèrmiques.
  • Està orientada de tal manera que maximitza les hores de sol per aconseguir il·luminació natural i una temperatura adequada per estalviar en aire condicionat i calefacció.
 

Quins són els avantatges?

 

En resum, aquest són els avantatges d’una casa sostenible o bioclimàtica:

  • Els habitatges sostenibles ajuden a gestionar la producció d’energia renovable i l’emmagatzematge d’aquesta per a usar-la quan és necessari.
  • Les cases bioclimàtiques són sanes i confortables. Ajuden a mantenir la temperatura i humitat interior a uns nivells adequats. A més, utilitza la ventilació natural perquè la qualitat de l’aire interior sigui òptim i lliure de microbis i toxines.
  • Encara que requereix una inversió inicial, l’estalvi econòmic i d’energia és considerable quan realitzes els teus càlculs a llarg termini.
 

Si estàs buscant un terreny per construir el teu propi habitatge sostenible, contacta amb nosaltres sense cap compromís! Disposem d’un ampli ventall de terrenys i parcel·les en venda a l’Alt Empordà.