La compra de cases a l’Alt Empordà adquirides com a primera residència compleixen moltes de les expectatives d’aquells que volen gaudir d’un entorn natural i viure amb tranquil·litat.

Tot i que la majoria de les preferències del mercat estan vinculades a la compra d’habitatges de segona residència en pobles situats propers a la costa, també és cada vegada més habitual triar un habitatge on viure durant tot l’any en un entorn rural, per millorar la qualitat de vida.

Actualment, l’oferta immobiliària a pobles de l’Alt Empordà és molt variada: parcel·les on construir un habitatge fet a mida, cases rurals a reformar, pisos i dúplex, noves construccions en urbanitzacions, etc.

 

Beneficis de viure en un poble de l’Alt Empordà

 

Estil de vida saludable

La qualitat de vida és una de les primeres raons per escollir viure en un poble en lloc de viure en una ciutat. Es viu i respira un aire molt menys contaminat i es redueix l’estrès adquirit per les preses que es viuen a les grans ciutats.

Connexions i infraestructures viàries ben comunicades

La comarca de l’Alt Empordà disposa de bones connexions i infraestructures per carretera. També es pot arribar amb tren a les estacions de Girona, Caldes de Malavella, Flaçà, Figueres o Vilafant (TAV) per després prendre un dels nombrosos autobusos de línia que les enllacen als principals municipis.

Viure en família

Per últim, una altra de les raons més importants per traslladar-se a viure en un entorn rural és disposar de més espais naturals per gaudir amb tota la família. Les activitats familiars es desenvolupen en un escenari més adequat per fer rutes en bicicleta, fer llargues caminades per boscs i camins o practicar running.

By  Bertrand GRONDIN  → (Talk) – Own work, CC BY-SA 3.0, Link