Vols comprar una casa o un pis a l’Alt Empordà? Si tens dubtes per saber si l’habitatge que t’interessa és una bona inversió, continua llegint per descobrir algunes claus que t’ajudaran a determinar aquesta opció.

Claus per saber si la compra d’un habitatge és una bona inversió

Quan cerques pisos o cases en venda, és important que tinguis en compte alguns aspectes clau. Aquests són alguns dels factors més importants que cal tenir en compte a l’hora d’avaluar si una propietat és o no una bona compra:

Ubicació

La propietat es troba a una zona en creixement? El més rellevant per saber si una propietat és una bona compra és avaluar la ubicació. Hi ha col·legis, botigues i supermercats a prop? Hi ha fàcil accés al transport públic? També cal fixar-se en la proximitat a parcs, zones verdes i altres preferències de lleure que puguin resultar atractives per als possibles compradors en el futur, en cas que vulguis vendre la propietat.

Estat

Quin és l’estat de propietat? Necessitarà reparacions importants? Aquest factor també és clau per decidir si comprar un habitatge o no: comprovar si necessita obres de reforma i quina serà la quantia de la inversió. És crucial tenir una estimació exacta tant dels materials com dels costos de la mà d’obra abans de començar amb qualsevol reparació, i així decidir si realment val la pena i assegurar-se que no superarà el teu pressupost total.

Preu

Per acabar, és essencial conèixer el mercat immobiliari de la zona. És raonable el preu de venda tenint en compte els habitatges comparables de la mateixa zona? Saber a quin preu s’estan venent altres habitatges i quant de temps porten al mercat t’ajudarà a prendre una millor decisió de forma independent, sabent si una propietat val realment el que s’ofereix per ella. A més, conèixer els nivells de demanda de certs tipus d’habitatges a la zona et donarà una idea de si invertir en aquesta propietat en particular, és o no una bona compra.