L’impacte de la pandèmia mundial que vivim actualment ha impulsat l’interès per la compra de cases amb terrasses, jardins o patis en entorns allunyats de les grans ciutats. Els hàbits de compra estan canviant, i molts propietaris han decidit vendre el seu habitatge per a comprar una casa de poble a reformar que els permeti disposar de més estades a l’aire lliure.

Si has triat aquesta opció, hi ha uns certs aspectes que has de saber abans de comprar una casa de poble a reformar. Pren nota!


Què considerar abans de comprar una casa de poble a reformar


En primer lloc, has de saber quina és l’antiguitat de la finca per a conèixer l’estat de l’immoble. El primer que es valora en comprar un habitatge és l’estat en el qual es troba. Pregunta si l’habitatge disposa de certificat ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis) per a comprovar que ja s’ha realitzat una valoració tècnica de l’estat de la casa i les seves estades.

D’altra banda, si has pensat a reformar la casa al teu gust canviant l’estructura per a fer habitacions més àmplies o dividir-les, també és important conèixer el tipus de permisos i llicències que necessitaràs i quin desemborsament econòmic suposarà. Sabem que la llum de l’habitatge és uns dels factors que més intervenen en la decisió de compra d’una casa de poble a reformar. Informa’t bé abans de crear o tirar murs per a aconseguir més entrades de llum natural en l’habitatge.

I finalment, un altre dels aspectes importants a considerar és l’orientació de l’habitatge. Tot dependrà de la seva orientació geogràfica. Per exemple, si la casa està orientada al sud, la llum entrarà des de primera hora del matí fins a la posta de sol i, per tant, tendirà a escalfar molt més les estances. Durant l’hivern, aquesta orientació afavoreix molt que l’habitatge guanyi escalfor i que, per tant, puguem reduir la nostra despesa energètica. Però a l’estiu, caldrà trobar solucions per evitar l’excés de calor, com romandre més estona a les estances orientades al nord/est, o bé instal·lar aparells d’aire condicionat o tendals.

Si ja t’has decidit en comprar una casa a reformar a Figueres o voltants, contacta amb nosaltres i t’informarem. A Catalana d’Habitatges disposem d’un ampli ventall de cases de poble a reformar. Consulta’ns sense cap compromís!

Contacte comercial: cial@catalanahabitatges.com / Tel. + 34 972 67 03 22