L’adquisició d’una segona residència, tant d’inversors nacionals com estrangers, continua sent tendència en les zones costaneres com a primera opció, així com les zones d’interior.

Gràcies al teletreball, que permet una flexibilitat en els horaris de feina, la necessitat de disposar d’un habitatge més ampli on viure amb jardí, terrassa…i compartir el temps amb amics i família, la compra d’una segona residència reprèn força, fet que no es veia des del 2017.

El desig de comprar una segona residència també atrau els inversors estrangers, que cerquen descobrir llocs agradables amb totes les comoditats necessàries per a fer créixer el seu negoci mentre treballen a distància.

 

Per què comprar una segona residència pot ser una bona opció d’inversió?

 

L’Institut de Valoracions – Taxació i Valoració Immoble resumeix algunes raons per comprar una segona residència com una bona alternativa:

  • Disposar d’un habitatge còmode on descansar, que estigui ubicat en emplaçaments més tranquils lluny de les zones urbanes.
  • Amb les limitacions actuals per viatjar a destinacions internacionals, també augmenta l’interès per gaudir d’un segon habitatge en zones rurals o costaneres.
  • A més, el treball a distància permet aprofitar més les segones residències, ja que ara es poden utilitzar tant per vacances com per a passar llargues temporades.
  • Les recomanacions sanitàries per evitar contagis inclouen més espais oberts, menys aglomeracions i el menor contacte social possible. Segons el document de l’Institut de Valoracions, “les segones residències, que solen ubicar-se a zones de menys població i més natura, es posicionen com una alternativa ideal per canviar d’aires i gaudir d’entorns a l’aire lliure per a l’esport i el lleure“.
  • Els bancs també estan oferint condicions de finançament més favorables per a la compra d’un habitatge, amb hipoteques tant d’interès variable com fix.

Si estàs interessat a invertir en una segona residència, consulta’ns a Catalana d’Habitatges, oferim una àmplia oferta de pisos i cases rurals a l’Alt Empordà, Girona.