¿Has pensat a construir una casa des de zero? Possiblement tindràs molts dubtes sobre com començar. Sabem que no és fàcil, i per això volem explicar-te què cal que sàpigues abans d’iniciar el teu propi projecte.

 

Què cal saber abans de construir una casa des de zero

 

Per començar a construir una obra nova, et caldrà cercar parcel·les o terrenys residencials en venda prop de Figueres. Comprar un terreny edificable et permetrà construir la casa com sempre has imaginat! Però abans de començar la cerca, és important que diferenciïs entre terreny urbanitzable i terreny urbà.

Un terreny urbanitzable no serà apte per a construir una casa, ja que no s’hauran realitzat uns treballs previs d’acondicionament, imprescindibles per a obtenir la llicència d’obres emesa per l’Ajuntament corresponent. En canvi, en el cas dels terrenys o parcel·les urbanes, només et caldrà acomplir amb els tràmits corresponents perquè l’Ajuntament et doni la llicència d’obres i començar construir la casa de forma immediata.

Per això és molt important comprovar que la parcel·la disposi dels serveis urbans d’abastiment de subministraments i tingui accés per via pública pavimentada.

Quan hagis escollit el terreny, hauràs de sol.licitar la llicència d’obres a l’Ajuntament presentant una còpia del projecte de l’arquitecte. Recorda que hauràs d’afegir al preu del terreny les despeses derivades de l’escriptura de compravenda, així com els impostos (ITP o IVA).

El pressupost de construcció d’una casa pot ser molt variable, però sol representar un 70% de la despesa total. Per això, és bàsic quantificar amb l’arquitecte el cost dels materials necessaris i la feina de construcció. Pensa que els pressupostos que obtinguis dels professionals s’establiran en preus per metres quadrats. Per tant, la variació de preus del pressupost pot dependre de:

  • Els m² de l’habitatge.
  • Les característiques del terreny.
  • La qualitat dels materials i acabats.

Construir una casa pot ser molt emocionant, però cal estar molt implicat en les diverses fases del projecte. Si vols fer el primer pas per escollir un terreny o parcel·la per a construir el teu habitatge contacta amb nosaltres! A Catalana d’Habitatges disposem d’una variada oferta de terrenys en venda a tota la zona de L’Alt Empordà, principalment a Figueres.