Davant aquests moments d’incertesa a causa de la nova malaltia Covid-19, API Catalunya respon a les preguntes freqüents rebudes en l’àmbit del sector immobiliari, per aportar-nos tota la informació necessària per afrontar la situació actual.

 

Preguntes freqüents en el sector immobiliari davant el Covid-19

 

Es poden fer visites a pisos?

No es poden fer visites a pisos ni fer gestions o actuacions relacionades que requereixin fer desplaçaments al carrer.

Es pot signar un contracte?

A causa de la manca de circulació i confinament a casa, els clients no podran sortir per signar un contracte de compra o lloguer. Tampoc és possible concertar, ni mantenir reunions.

Es pot signar un contracte amb signatura electrònica?

Només en el cas que ambdues parts disposin de signatura digital. Així i tot, el més prudent seria no fer-ho. Cal recordar que un document en format .pdf, no és una signatura electrònica.

Si sóc propietari d’un habitatge, tinc l’obligació d’acceptar una rebaixa temporal del lloguer?

Segons la LAU, no es preveu cap rebaixa temporal en la renda del lloguer. Així i tot, es pot acordar una rebaixa de la renda entre arrendador i arrendatari.

Puc demanar hora al notari?

En primer lloc, caldrà posar-se en contacte amb la notaria per email o telèfon. El notari només podrà realitzar actuacions d’urgència. Segons el Consell General del Notariat, s’aconsella reduir al màxim l’autorització de documents notarials excepte en situacions greus o que no permetin un desplaçament, com és el cas de malaltia.

En un nou contracte de lloguer, cal ingressar la fiança dins el termini acordat?

Tots els ajornaments processals, administratius i jurisdiccionals, queden suspesos durant l’Estat d’Alarma. Per tant, l’ingrés de fiances entre dins aquest apartat.

En aquests moments ha de primar el sentit comú i la solidaritat tots el col·legiats API ho tenim clar, quedar-nos a casa.

Més informació: API Girona