Establir mesures sobre les despeses d’una comunitat de propietaris pot suposar un estalvi del 15% al 50%, del total del pressupost anual.

Una de les funcions principals de l’administrador de finques, és aportar valor afegit als nostres serveis. Estalviar en les despeses d’una comunitat de propietaris, n’és un d’ells.

Mesures per estalviar en les despeses d’una comunitat de propietaris

Algunes de les mesures a aplicar en la gestió del pressupost d’una comunitat de veïns, per reduir al màxim les despeses de consum, són les següents:

  1. Canvi de la companyia de la llum per estalviar fins a un 5% de consum total
  2. Individualitzar la llum a cada planta de l’edifici per reduir en la despesa d’electricitat global.
  3. Canvi de bombetes LED. Les bombetes LED consumeixen un 90% menys en electricitat que les tradicionals. La inversió realitzada en el canvi de bombetes de l’edifici permet amortitzar la despesa en el temps i, per tant, aconseguir estalviar fins a un 20% de l’electricitat consumida durant un any.
  4. Modificar el contracte de manteniment de l’empresa d’ascensors perquè inclogui un servei d’assistència en emergències.
  5. Revisió de l’assegurança anualment i negociació amb la companyia d’assegurances perquè rebaixi o mantingui el preu amb les mateixes condicions de cobertura.
  6. Si la comunitat disposa de calefacció central de gasoil, reclamar el cèntim sanitari.
  7. Establir un dia de neteja de l’escala on cada veí tingui cura del seu replà i suprimir així el servei de neteja externalitzat.
  8. Controlar les fuites d’aigua de la finca.
  9. Si la comunitat de veïns disposa de piscina comunitària, substituir la gespa natural per gespa artificial ajudarà a estalviar en el consum de l’aigua anual.

Tot i que no sempre és fàcil posar-se d’acord, estalviar en les quotes que es paguen en la comunitat de propietaris afectarà directament en l’economia dels veïns. Per tant, un esforç consensuat de tots els habitants de la comunitat, pot comportar un estalvi i un benefici comú per conviure d’una manera més eficient i protegida.