Vols estalviar energia i aconseguir una llar més eficient energèticament?

Tenim l’hivern a les portes i l’ambient es refreda cada vegada més amb la baixada de temperatures. Per tant, en els pròxims mesos, serà fonamental mantenir la nostra llar a una temperatura càlida però sense perdre de vista el control de la despesa energètica.

Sigui quin sigui el sistema de calefacció que tinguis instal·lat a casa, pots seguir algunes pautes per mantenir la teva llar calenta i estalviar a final de mes en les factures de la llum, la calefacció i l’aigua.

La finalitat serà acollir-nos a les tarifes més adequades segons les nostres necessitats i adaptar-les a la nostra rutina diària.

 

Com estalviar energia a la nostra llar aquest hivern

 

Una de les primeres pautes és aconseguir tenir ben aïllades les portes i finestres de casa per evitar que l’escalfor s’escapi a l’exterior. A més de conservar la calor de la calefacció, aconseguirem una temperatura adequada a la llar i guanyarem en eficiència energètica. Recorda que la temperatura ideal per a la calefacció és entre 20ºC i 21 ºC.

Estalviar en electricitat fent ús de bombetes de baix consum (LED). A més tenen una vida més llarga que les bombetes convencionals. Per aconseguir més eficiència, també pots instal·lar fluorescents a la cuina per obtenir un gran estalvi en la factura de la llum.

Els electrodomèstics també són una font de gran consum energètic. Sempre que sigui possible, evita deixar-los en mode Standby, ja que les llums d’encès i apagat poden influir notablement en el consum mensual de la llum.

I finalment, un altre factor important a considerar per estalviar energia respecte als electrodomèstics, és que disposin de l’etiqueta energètica triple A (A+++). Per exemple, posar la rentadora només quan estigui realment plena per estalviar en aigua i fer ús de programes a una temperatura adequada (entre 30 ºC i 40 ºC) per reduir la despesa energètica.