Si vols comprar una casa o un pis i no disposes de tots els estalvis, sempre tens l’opció de rebre finançament total d’hipoteca, per la totalitat del preu del teu futur habitatge; encara que és poc freqüent que un banc presti el 100% a un client. Segons la normativa Legal 2/1981, es prohibeix a les entitats bancàries que financin hipoteques per un valor superior al 80% del preu de venda. Així i tot, hi ha fórmules per aconseguir que una entitat bancària ens presti el total de la inversió (sense comptar les despeses).


Com rebre un finançament total d’hipoteca?

Tenint en compte que la majoria de bancs o entitats només financen com a màxim el 80%, primerament haurem de visitar aquelles que sí que financin el 100% d’una hipoteca en unes condicions favorables.

En cas que cap entitat bancària ens convenci, també tenim altres opcions, sempre que es compleixin certes condicions com:

  • Sol·licitar un crèdit personal i sumar l’import a la hipoteca, encara que haurem de tenir en compte els interessos que pagaríem. També es podria sol·licitar al banc un crèdit personal que actués com el 20% de la hipoteca a pagar.
  • Presentar un avalador d’hipoteca o tenir un habitatge com a aval per obtenir un finançament total d’una hipoteca. L’avalador pot ser el futur propietari que ja disposi d’un habitatge, o bé una altra persona que pugui actuar amb les garanties necessàries per a aconseguir l’aval.
  • Aconseguir el finançament total d’una hipoteca no sempre és senzill, per això sempre és recomanable comptar amb un professional perquè ens orienti sobre les opcions disponibles.