Les hipoteques verdes són cada vegada més populars a mesura que les persones s’interessen més per la vida sostenible. Però, què són exactament les hipoteques verdes? I quins són els seus avantatges? En aquesta entrada del bloc, parlarem dels fonaments de les hipoteques verdes i exposarem alguns dels avantatges que ofereixen.

Una hipoteca verda és un préstec que s’utilitza per finançar la compra, la construcció o la rehabilitació d’un habitatge sostenible. Poden incloure elements com panells solars, finestres energèticament eficients i aïllament. Les hipoteques verdes solen tenir tipus d’interès més baix que les hipoteques tradicionals, fet que les converteix en una opció més assequible per als prestataris.

Quins avantatges ofereixen les hipoteques verdes?

Alguns dels avantatges de contractar una hipoteca verda són els següents:

  • Els tipus d’interès són més baixos. Això suposa un estalvi en els pagaments mensuals de la hipoteca, ja que es premia econòmicament l’obtenció d’una qualificació energètica A, B o superior. És a dir, com més bona sigui la qualificació energètica de l’habitatge, més baix serà l’interès que s’aplicarà a la hipoteca.
  • Solen venir acompanyades d’incentius addicionals, com ara exempcions fiscals o reemborsaments governamentals. Aquests beneficis poden compensar encara més el cost del préstec i fer que la vida sostenible sigui més assequible.
  • Contractar una hipoteca verda és una forma ideal de fer que casa teva sigui més eficient des del punt de vista energètic i sostenible. No només estalviaràs en els pagaments mensuals, sinó que també estaràs fent la teva part per ajudar al medi ambient.

Com s’aconsegueix?

Tot i que cada banc té les seves particularitats, hi ha una sèrie de requisits o condicions que comparteixen pràcticament tots ells:

  • La presentació d’un certificat energètic A o B.
  • Reformar una casa per tal de millorar-ne l’eficiència energètica d’almenys el 30%.