Com imagines l’habitatge dels teus somnis? Una casa amb diverses plantes, jardí, piscina, garatge, o nombroses habitacions i banys? Tots sabem que el preu de venda dels habitatges amb aquestes característiques sempre és alt, i no sempre correspon a les nostres necessitats reals. Per això, optar per un pis petit també pot ser una gran oportunitat, ja que a més de ser més acollidor i confortable, és més econòmic i fàcil de mantenir en relació amb les despeses de consum elèctric, IBI, decoració, etc.

A continuació t’expliquem alguns dels principals avantatges de viure en un habitatge petit.

 

Raons per escollir viure en un pis petit

 

El principal avantatge de viure en un pis petit és el preu de compra. Això també suposa que les despeses vinculades a la compra i els impostos associats són menors que en una casa o un pis gran.

Però comprar un pis petit també té molts altres avantatges. Com més petit sigui l’habitatge, menys despeses de manteniment pagarem, sigui en calefacció, neteja o reformes.

També necessitarem menys mobiliari per a decorar el pis. Per tant, serà molt més fàcil de moblar i decorar. Si optes per una decoració minimalista, podràs aconseguir que tingui una aparença de més amplitud.

Tot i això, ens podem trobar amb algun desavantatge com no tenir la suficient llum natural. Però aquest aspecte té moltes solucions! Una forma fàcil de guanyar espai és pintar el pis amb colors suaus o neutres com el blanc, el blau clar o el color salmó. Un altre aspecte que pot ajudar a guanyar més lluminositat és augmentar el nombre de llànties i escollir bombetes amb colors càlids, com les grogues o les ataronjades.

En un pis petit la decoració també és fonamental! Si t’agrada posar cortines evita que siguin opaques i aposta per les translúcides perquè aportin molta més llum a la llar. I recorda que el mobiliari és millor que sigui de colors clars, com el blanc.

Finalment, el color de les parets també t’ajudarà a guanyar més lluminositat. Evita els contrastos de colors i manté una mateixa tonalitat en cada estança. El millor color per aportar més lluminositat és el blanc, però també pots optar pel beix si prefereixes donar un toc més elegant i aconseguir un ambient més acollidor.