El mercat immobiliari viu un canvi de mentalitat important pel que fa a la propietat privada apreciant un augment en la inversió en habitatge. I és que la consolidació del sector s’aprecia en l’augment de preus, el creixement de les compres i la demanda de lloguer.

Segons el darrer estudi de Servihabitat “Mercado de alquiler residencial en España”, l’impuls del lloguer turístic està influint en l’increment de preus.

L’augment de l’interès inversor pel mercat residencial continua creixent. Tant és així, que llogar un habitatge amb finalitats turístiques s’ha convertit en la inversió de moda entre petits i grans inversors.

Com qualsevol inversió, comprar un habitatge per destinar-lo al lloguer turístic no està exempt de riscos, tot i que generalment, se sol obtenir una millor rendibilitat que amb el lloguer de llarga duració.

 

Zones turístiques amb gran potencial amb inversió en habitatge per lloguer turístic

 

Catalunya és la comunitat autònoma que millors resultats presenta quant a ocupació turística a l’estiu, destacant notablement la Costa Brava i l’Alt Empordà.

El perfil del turista que més empra el lloguer turístic a particulars és majoritàriament estranger, procedent del Regne Unit, Alemanya, Països Nòrdics França i Itàlia, i que busquen una destinació de sol i platja.

 

Cal declarar els ingressos d’un lloguer turístic?

 

Bona part de les persones que lloguen el seu habitatge ho fan per guanyar uns diners extres en un moment determinat. Però cal tenir en compte que, a l’igual que en un lloguer de llarga duració, els ingressos obtinguts s’hauran de declarar en l’IRPF de la Declaració de la Renda. És a dir, que caldrà declarar tant el període durant el qual ha estat llogat l’habitatge, així com el temps que ha estat lliure.

Definitivament, la Costa Brava i els pobles de proximitat a Girona són les zones favorites per destinar la compra d’habitatges destinats al lloguer turístic.

A Catalana d’Habitatges comptem amb més de 30 anys d’experiència en la intermediació i comercialització en compravendes, tant d’immobles de particulars com d’entitats bancàries. Consulti’ns i l’informarem.