La crisi sanitària del coronavirus ha provocat fortes pèrdues en els fons d’inversió a causa de les grans baixades a la borsa durant el passat mes de març.

Tal com comenta Joan Companys, president dels APIs gironins “cada vegada que la borsa té unes caigudes importants, el valor refugi sol ser l’immobiliari“. Per tant, els inversors particulars que comprin pisos a partir d’ara ho podran fer “pensant en la rendibilitat del lloguer“.

Tot i que la situació actual farà que el lloguer turístic a les zones costaneres tingui una baixada notable, la demanda de lloguer per habitatge habitual seguirà estable i la inversió immobiliària seguirà donant un rendiment d’un 5 o 6 %.

Inversió immobiliària en habitatges residencials i locals comercials

La inversió immobiliària durant el primer trimestre de 2020 ha estat especialment bona, arribant a nivells rècord, com l’alternativa d’inversió amb més rendibilitat. Tot i que l’activitat habitual està en espera -davant l’actual situació actual d’incertesa d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma per coronavirus- la recuperació en la inversió immobiliària segueix amb bons pronòstics.

A més de la inversió immobiliària en habitatges residencials, la inversió immobiliària en locals comercials és una altra de les categories populars en la que moltes empreses opten invertir per llogar. Per tant, els locals comercials també són una gran alternativa per diversificar els productes d’inversió.

En la majoria dels casos, una bona raó per invertir en locals comercials és l’atractiva rendibilitat que s’obté amb la seva adquisició, ja que els percentatges dels preus de lloguer són superiors als dels habitatges. D’altra banda, també és interessant anotar que els contractes de lloguer poden ser més llargs i més flexibles.

Vols conèixer les noves oportunitats d’inversió en el mercat immobiliari? Contacta amb nosaltres.