Cada vegada són més les persones interessades a invertir en una plaça de garatge a Figueres. De fet, aquesta pràctica ha augmentat considerablement en els últims anys gràcies a l’alt percentatge de rendibilitat a llarg termini que proporciona posar-la en lloguer.

Com en moltes altres ciutats, trobar aparcament pel cotxe en una àrea cèntrica resulta cada vegada més difícil, excepte en les zones blaves que coincideixen amb els horaris de més trànsit. Per tant, moltes de les persones que necessiten fer ús del cotxe diàriament i deixar-lo aparcat amb tranquil·litat tenen l’opció de llogar una plaça de garatge.

 

Quines consideracions hauríem de tenir en compte abans d’invertir en una plaça de garatge?

 

Quan ens plantegem comprar una plaça de garatge, el primer a estudiar serà la zona on està ubicada i fixar-nos el preu que estem disposats a pagar.

D’altra banda, tal com passa amb la compra d’habitatges, invertir en places de garatge també requerirà cobrir una sèrie de despeses inicials per tal d’analitzar la seva rendibilitat. En aquest cas, parlem de la quota de Comunitat, l’IBI, el pagament de la seva hipoteca (si se’n constitueix), etc.

Una altra consideració fonamental és la mida de la plaça de garatge. Això inclou estudiar si és un espai còmode per aparcar i si és fàcilment accessible sense fer malbé el vehicle.

També si es tracta d’una plaça de garatge que ven el promotor com a primera transmissió o bé es tracta d’una plaça de garatge de segona mà. En el primer cas, s’haurà de pagar l’IVA del 21%. Si és de segona mà, el pagament s’ajustarà segons l’Impost de Transmissions Patrimonials (ITP), que normalment serà un 10%.

I finalment, hauríem de considerar les despeses associades a la compra, com les despeses de gestoria o registre, així com les despeses de notaria.