Esteu cercant el lloguer d’un habitatge? El mes de setembre és un dels millors moments per trobar una àmplia oferta de pisos i cases disponibles. Tot i així, avui us volem detallar alguns consells imprescindibles que caldrà tenir en compte abans de signar un nou contracte de lloguer.

La nova regulació del contracte de lloguer d’un habitatge

 

Segons la Llei 4/2013, de 4 de juny de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat del Lloguer d’Habitatges, cal que parem atenció a algunes de les principals mesures vigents abans de realitzar el procés de lloguer d’un habitatge:

  • Des del passat mes de juny de 2016, es va iniciar el compliment del termini mínim obligatori de tres anys dels lloguers d’habitatge signats a partir del 6 de juny de 2013.
  • El contracte de lloguer descrit s’haurà d’inscriure en el Registre de la Propietat.
  • L’arrendatari podrà desistir del contracte de lloguer a partir del sisè mes. S’haurà de comunicar a l’arrendador amb una antelació de 30 dies i deixant en consideració, per escrit, de les parts del pagament o no d’una indemnització a favor de l’arrendador.

 

Procés i documentació per llogar un habitatge

En el moment d’entrar a un habitatge haureu de negociar els diferents aspectes vigents durant el temps que es perllongui l’arrendament. Una vegada que tingueu tot parlat, heu de plasmar-ho en un document on es recullin totes les clàusules. És important, entre molts altres punts, que aparegui la quantia de la renda, la fiança o la durada del contracte.

 

A Catalana d’Habitatges Figueres comptem amb més 35 anys d’experiència en el sector immobiliari dedicats als nostres clients des de 1978.

Disposem d’una variada oferta de pisos i cases de lloguer a Figueres. Consulta’ns i troba el teu habitatge ideal!

Si voleu fer cap consulta o aclariment sobre el vostre contracte de lloguer, podeu adreçar-vos al nostre email: cial@catalanahabitatges.com o bé al telèfon 972 67 03 22.