La necessitat de l’eficiència energètica a l’habitatge mai ha estat més gran. Això es tradueix a fer un esforç per utilitzar l’electricitat, l’aigua i el gas de manera més eficient a casa, no només pels beneficis econòmics que ens pugui reportar a final de mes, sinó també per ajudar a contribuir a la sostenibilitat mediambiental reduint les emissions de les nostres llars.

Vols reduir el consum energètic i aconseguir una llar més eficient? Continua llegint!

Certificat energètic per a millorar l’eficiència energètica a la nostra llar

La certificació d’eficiència energètica és un document exigit pel govern que permet als arquitectes i prescriptors classificar el consum energètic dels habitatges. Aquest certificat, que avalua tant l’ús de l’energia com les emissions perilloses produïdes per cada habitatge, és necessari per vendre o llogar un pis, ja que els classifica tant en termes d’eficiència com de contaminació. Hi ha set nivells representants, des de la lletra A fins a la G.

A més, l’obtenció d’aquest certificat és especialment útil en hipoteques en les quals el tipus d’interès, està vinculat al resultat de la certificació energètica de l’habitatge (Hipoteques verdes).

Alguns bancs ofereixen aquest tipus d’hipoteques gràcies al Projecte europeu EeMAP, l’objectiu del qual és la creació d’hipoteques d’eficiència energètica estandarditzades en l’àmbit europeu, segons les quals els propietaris d’edificis reben incentius per millorar l’eficiència energètica dels seus edificis o per adquirir una propietat que ja sigui eficient en condicions de finançament preferencials vinculades a la hipoteca.’

Consells per reduir el consum d’energia a la llar

Aquestes són les formes més comunes per fer que el nostre habitatge a Figueres sigui més eficient des del punt de vista energètic:

Millora l’aïllament. És fonamental inspeccionar l’estat de les finestres, els terres, les parets i les teulades per evitar la pèrdua de calor. Entenem que la substitució de les finestres pot ser una inversió costosa, però apreciaràs l’estalvi a llarg termini.

Reemplaça electrodomèstics antics per uns de nous per estalviar energia.

Aprofita al màxim la llum natural que entra a casa a través de les finestres, obrint completament les persianes, tendals i cortines.

Omple la rentadora i el rentaplats fins a la seva màxima capacitat. Per al consum d’aigua, recorda no mantenir les aixetes obertes més temps del necessari o utilitza una cisterna de doble descàrrega al bany.