Girona enamora. I és que aquesta província catalana té de tot. Platges on gaudir a l’estiu, parcs naturals on fer senderisme i pobles amb encant amb una llarga tradició històrica i cultural. Gràcies a la gran quantitat d’atractius que disposa, segur que voldràs reservar alguns dies de les teves vacances per conèixer Figueres. Avui us expliquem què visitar a Figueres aquest estiu.

 

Què visitar a Figueres

 

Museu de la Joguina de Catalunya

 

Què visitar a Figueres aquest estiu

El Museu de la Joguina de Catalunya es va inaugurar l’any 1982. Situat a l’edifici de l’Hotel París, a la rambla de Figueres exposa jocs de la nostra infància, o de generacions passades com: cavalls de cartró, cuines, pilotes, nines, baldufes, joguines de fullola amb corda, avions, cotxes, trens, tricicles, jocs de construcció, marionetes, entre molts altres.

Entre les 4.000 peces exposades, d’una col·lecció de més de 15.000 jocs, es poden veure les que havien pertangut a personalitats com Joan Brossa, Quim Monzó, Ernest Lluch, Salvador Puig Antich o Terenci Moix, entre d’altres.

 

 

Teatre Museu Dalí

 

El Teatre-Museu Dalí, gestionat per la Fundació Gala-Salvador Dalí, és un museu dedicat exclusivament al pintor Salvador Dalí, situat a la plaça Gal·la-Salvador Dalí, número 5, a Figueres

Salvador Dalí es va ocupar personalment del projecte del museu. Tant és així, que a l’interior del museu està exposada la seva última habitació i la seva tomba. Com suggereix el mateix nom, l’edifici que alberga el museu era un teatre, construït en 1849. En 1939, durant la Guerra Civil Espanyola, va ser destruït pel foc, i va quedar en peus només l’estructura del que havia estat una bellíssima construcció neoclàssica.

 

Les Rambles de Figueres

Les rambles de Figueres són el centre geogràfic i d’oci de la ciutat. Entorn les Rambles, trobem multitud de comerços, cafeteries i locals d’interès com és el Museu de L’Empordà, on es troben les col·leccions d’art més destacades de la regió.

Durant l’estiu també se celebren tot tipus de Festes Alternatives i Populars:

Tastets Surrealistes, del 14 de juny al 14 de juliol de 2018.

FIGUERES ES MOU Festival de dansa i moviment, del 2 al 8 juliol de 2018.

 

Crèdits d’imatges:
Per AlbertJB (Discussió) [CC BY-SA 3.0], de la Wikimedia Commons
Per Francesc Vernet López [CC BY-SA 3.0 or GFDL], from Wikimedia Commons
Per Елена ГумероваOwn work, CC BY-SA 3.0, Link