Estar ben assessorat abans de signar una hipoteca és un pas important, ja que és un tràmit que en la majoria dels casos, romandrà durant llargs anys de la teva vida. Per això, un dels aspectes bàsics serà saber quina documentació necessitaràs per a sol·licitar una hipoteca.

En primer lloc, és recomanable conèixer els conceptes relacionats amb la signatura d’hipoteques. Si no els coneixes, pots buscar assessorament en una empresa de gestió immobiliària.

A Catalana d’Habitatges Figueres volem ajudar-te en aquesta primera cerca d’informació. A continuació et detallem quins documents necessitaràs per a sol·licitar el teu préstec hipotecari.

 

Documents clau per a sol·licitar una hipoteca

 
Conèixer la documentació general per a sol·licitar un préstec hipotecari en les entitats financeres, és vital per a tenir més possibilitats que ens aprovin el préstec.
 

Fitxa d’Informació Prèvia de la Hipoteca (FIPRE)

 
La fitxa d’informació prèvia de la Hipoteca es tracta d’un document orientatiu, no personalitzat, en el qual s’inclouen de forma informativa les condicions generals d’una hipoteca tipus. A partir d’aquest document, podràs entendre quines són les condicions inicials que podrien incloure’s en el teu préstec hipotecari.
 

Fitxa d’informació personalitzada (FIPER)

 
La fitxa FIPER inclou les mateixes condicions que el document anterior. La principal diferència és que en aquest document sí que es detalla informació personalitzada sobre quines serien les condicions de la hipoteca segons el teu perfil de consumidor. És a dir, que la informació inclosa en aquesta fitxa, que prepara el banc gratuïtament, està basada en funció de la teva situació financera i del capital que necessitis.
 

L’oferta vinculant de la hipoteca

 
Una vegada acceptades les condicions, el següent pas serà taxar l’immoble. Per a això, hauràs de sol·licitar al banc el document de l’oferta vinculant en el qual s’inclouran totes les condicions de la hipoteca que et concediran de forma personalitzada. Aquest pas és un dels més importants, ja que aquestes seran les condicions que es veuran reflectides en el teu contracte d’hipoteca de forma definitiva.
 

El contracte hipotecari

 
I finalment, la signatura del contracte hipotecari. La signatura hipotecària es realitzarà davant notari en escriptura pública. És aconsellable tenir un esborrany i revisar-la dies abans de la signatura.

L’objectiu de signar la hipoteca davant notari, és comprovar que les clàusules incloses en les escriptures són les mateixes que l’oferta vinculant realitzada pel banc.
 
Foto de negocios creada por freepik – www.freepik.es