El Consell de Ministres ha donat llum verda a una nova línia d’avals de l’ICO per valor de 1.100 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges de comunitats de propietaris a Catalunya. Aquesta injecció de diners ajudarà a millorar l’eficiència energètica d’aquests edificis, fent-los més sostenibles des del punt de vista mediambiental i reduint els costos de funcionament per als seus residents.

La mesura s’emmarca en el compromís del Govern català de promoure l’eficiència energètica i reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle. En aquesta línia, la nova línia d’avals de l’ICO facilitarà a les comunitats de propietaris l’accés al finançament de projectes de rehabilitació d’habitatges que millorin l’eficiència energètica.

Es tracta d’una bona notícia tant per al medi ambient com per als veïns d’aquestes que veuran com la seva factura energètica es redueix com a resultat de les millores.

L’activació dels fons europeus per a la rehabilitació d’habitatges i edificis comença a agafar velocitat. S’espera que aquest estiu ja estiguin disponibles les convocatòries per a sol·licitar les ajudes en tot el país.

Ajudes i bonificacions fiscals per a la rehabilitació d’habitatges

Es podran subvencionar en termes generals fins al 80% del cost de les obres d’actuació, encara que amb límits en funció dels estalvis de consum d’energia aconseguits en els edificis rehabilitats i per cada habitatge (amb una quantia màxima de la subvenció de 18.800 euros).

D’altra banda, existeixen bonificacions fiscals per a aquells contribuents que inverteixin en la millora de l’eficiència de les seves propietats, amb deduccions d’entre el 20% i el 60%, depenent del projecte de rehabilitació i el benefici que proporcionin.

Més informació i sol·licituds en l’apartat de tràmits de Gencat.cat: ‘Línia de préstecs convinguda entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Institut Català de Finances (ICF) per al finançament d’obres de rehabilitació en edificis d’habitatges‘.

Font: Idealista