És possible que el coronavirus fomenti la ‘ruralització’ en lloc de la urbanització? El món post Covid-19 encara és incert. Així i tot, ja hem pogut analitzar certes tendències en el sector immobiliari.

Una de les conseqüències més apreciables de l’impacte de la Covid-19 ha estat l’augment del teletreball, així com un canvi en la demanda de cases i pisos amb terrassa o jardí.

Els avantatges que ofereix el teletreball són nombrosos. Però el més destacat del teletreball és que ens permet treballar des de qualsevol lloc. Per tant, a mesura que els treballadors puguin assolir totes les condicions per treballar des de casa, els canvis de demanda d’habitatge – com a previsió de pandèmies futures – podran provocar un cert efecte de ruralització en contraposició a la urbanització.

 

Quins avantatges ofereix viure en un entorn rural?

 

En temps de coronavirus, l’avantatge més latent per viure en un entorn rural és disposar d’una zona addicional on poder moure’s més, sortir a prendre l’aire o treballar en un ambient més tranquil. Però també podem tenir altres raons igual o més importants per decidir-nos a fer aquest pas:

  • Evitar les aglomeracions de les ciutats i evitar contagis.
  • Obtenir un preu més baix en la renda del lloguer o en la compra d’un habitatge.
  • Disposar de més seguretat i llibertat de moviment per a les famílies amb nens.
  • Gaudir de les relacions personals entre veïns.
  • Viure en un entorn més saludable i sense contaminació.
  • Portar una alimentació més sana i natural amb productes de proximitat.
  • Viure en habitatges més ecològics i sostenibles per aprofitar els recursos naturals del sol i la terra respectant alhora el medi ambient.

Estàs pensant com seria el teu habitatge ideal en un entorn rural però no saps per on començar a cercar? A Catalana d’Habitatges disposem d’una variada oferta en la venda i lloguer de cases i pisos amb terrassa i jardí a tota la zona de l’Alt Empordà, principalment a Figueres.

Contacta amb nosaltres avui mateix i sol·licita més informació sense cap compromís.