Et preguntes si és possible vendre un pis amb hipoteca per comprar-ne un de nou? La resposta és sí, és possible. L’opció més habitual és començar per cancel·lar el préstec del deute pendent. Vols saber com has de continuar si vols vendre el teu habitatge actual amb hipoteca? Continua llegint.

Pas a pas vendre el teu habitatge amb hipoteca

El primer pas és consultar a un agent immobiliari. Per vendre un pis amb hipoteca de manera efectiva, cal entendre quina és la dinàmica actual del mercat immobiliari. Conèixer aquest escenari determinarà tant les possibilitats de venda del teu habitatge actual, com les opcions de compra del nou.

Venda del teu habitatge actual


L’orientació del professional immobiliari per a la venda de l’habitatge és inavaluable, ja que et pot oferir assessorament especialitzat per posar en marxa el procés de venda del teu pis i guiar-te en la compravenda.


Cancel·lació de la hipoteca vigent


Després de concretar la venda de la teva propietat, hauràs de procedir amb la cancel·lació de la hipoteca existent. Això implica saldar el capital pendent del préstec hipotecari i dur a terme la cancel·lació formal al Registre de la Propietat. Aquest pas és obligatori i confirmarà legalment que el deute ha estat liquidat.


Recerca del nou habitatge


Amb la hipoteca anterior saldada i els impostos corresponents de la venda coberts (com la plusvàlua municipal i l’IRPF, si escau), tindràs una idea clara del capital que disposes per a comprar la nova propietat. Aquest és el moment de cercar activament el teu nou habitatge, tenint en compte el pressupost total, que també inclourà els impostos associats a la compra.


Comprar el nou habitatge


Finalment, quan hagis trobat el teu futur habitatge ideal, és hora d’assegurar la compra. Signar un contracte d’arres et permetrà reservar la propietat mentre completes els procediments estàndard de compra. Amb els passos anteriors ben executats, tot el procediment de compravenda avançarà sense contratemps, marcant l’inici d’un nou capítol al teu nou habitatge.


En resum, vendre un pis amb hipoteca per comprar-ne un altre és un procés que, tot i que calen diversos passos, és completament factible amb la planificació i l’assessorament de la teva agència immobiliària a Figueres.