Estàs pensant a vendre el teu pis ? Els darrers mesos de l’any són un bon moment, ja que suposa l’inici d’increment en la compra de pisos. Sigui una casa unifamiliar, un pis o un apartament, informar-te sobre els tràmits i documentació necessària per a vendre un pis t’ajudarà a evitar qualsevol mal de cap o imprevist durant el procés.

Tràmits i documents per a vendre un pis

Per saber quina documentació necessites, et vindrà bé comptar amb una agència immobiliària. Un dels primers passos a seguir serà visitar una Notaria per sol·licitar un “certificat de no impediment per a la venda”. Amb aquest document a la mà, podràs demostrar als interessats que no hi ha deutes ni càrregues sobre la propietat que puguin afectar la venda.


Aquest certificat pot formar part de la documentació annexa al contracte de compravenda, redactat per la teva agència immobiliària a Figueres. El contracte de compravenda ha d’incloure, entre altres coses, una descripció de la propietat, el preu a què es ven i les condicions en què tindrà lloc la venda.


Però abans de posar el teu pis en venda, hi ha certs tràmits que caldrà dur a terme, com l’obtenció del Certificat d´Eficiència Energètica i la Cèdula d’Habitabilitat, la qual verifica que l´habitatge reuneix les condicions bàsiques per ser habitat. Abans de sol·licitar-la, sempre s´ha de comprovar si està vigent o caducada.


Una vegada tinguem finalitzats aquests tràmits, comptar amb un professional immobiliari serà clau per ajudar-te a promoure el teu habitatge en venda.


En resum, la documentació que necessitaràs per a gestionar la venda del teu immoble serà:

  • El certificat energètic.
  • La cèdula d’habitabilitat.
  • L’escriptura de propietat de l’habitatge.
  • El darrer rebut de l’IBI.
  • Les darreres factures pagades dels subministraments: aigua, llum, gas, etc. així com el certificat de la Comunitat de Propietaris que informa que estàs al corrent dels pagaments.

Aquests són els tràmits i documents més importants que necessitaràs per a vendre el teu pis, així que tingues en compte aquesta informació per a evitar qualsevol inconvenient. Si necessites ajuda per vendre el teu pis, no dubtis a posar-se en contacte amb nosaltres.