L’assegurança de vida vinculada a la hipoteca que signa un client amb una entitat bancària no és obligatòria. De fet, l’única assegurança a contractar legalment en el moment de signar una hipoteca és la de la llar, destinada a cobrir els possibles danys en la propietat.

Llei de Crèdit Immobiliari

Des del passat 3 de novembre de 2018, el Consell de Ministres va aprovar la Llei de Crèdit Immobiliari, en la qual es prohibeix la venda vinculada d’hipoteques amb assegurances de vida i altres productes financers.

Per tant, si un client escull signar una assegurança de vida o de la llar amb una altra companyia que no sigui la proposada pel banc, l’entitat no podrà cobrar cap comissió per l’anàlisi de les pòlisses.

Així i tot, la situació en la contractació d’una assegurança de vida vinculada a la hipoteca va més enllà, ja que alguns bancs intenten condicionar la compra de l’assegurança de vida presentant alternatives al client per escollir entre alguna de les seves pòlisses acordades, a preus desorbitats.

Però tornant a la llei, també podem constatar que, de fet, és obligatori que les empreses asseguradores permetin contractar una pòlissa lliurement d’acord amb les normatives que exigeix un banc per poder optar a la hipoteca.

La finalitat doncs, és que el client tingui la capacitat de poder decidir sobre el servei que realment vulgui obtenir i negociar amb el banc entre les diferents opcions d’hipoteca disponibles.

En definitiva, és important que el comprador s’assessori bé amb un corredor o agent d’assegurances per comparar preus i escollir.

Catalana d’Habitatges Figueres som una agència immobiliària amb 40 anys d’experiència en el sector. Contacta amb nosaltres avui mateix i sol·licita més informació sense cap compromís. Ens avala una llarga trajectòria professional, la millor garantia per oferir una atenció personalitzada, transparent i discreta a tots els nostres clients.