Conèixer el valor d’un habitatge és fonamental tant a l’hora de comprar per no pagar de més, com també per rendibilitzar la venda i augmentar el seu valor de mercat. Si tens com a objectiu augmentar el valor del teu habitatge abans de posar-lo en venda, avui t’expliquem quins són els factors que t’ajudaran per obtenir el millor rendiment en el preu de mercat.

Un els elements que augmenten el valor d’un habitatge és el seu valor de taxació. Per tant, cal conèixer els aspectes que tindrà en compte el taxador a l’hora de fixar el preu de l’habitatge.

 

Aspectes essencials per augmentar el valor d’un habitatge

 

Aquests són els aspectes essencials que poden fer augmentar el valor d’un habitatge:

Actualment, la majoria de compradors cerquen espais amplis i diverses habitacions en un habitatge. Per tant, necessites guanyar metres per aconseguir estances més amplies i així augmentar el valor de l’habitatge, pots tirar envans o afegir habitacions. Així, el cost de la reforma s’afegeix al valor de taxació amb un benefici al volant del 10%.

Altres accions més senzilles per augmentar el valor de l’habitatge i donar una imatge més atractiva al comprador poden ser pintar parets, polir els terres, canviar els mobles de la cuina i els electrodomèstics o reformar elements del bany que convingui renovar com els sanitaris, el terra o les rajoles.

I, finalment, un altre aspecte cada vegada més essencial per augmentar el valor d’un habitatge és la millora de l’eficiència energètica de la llar, ja que tenir possibilitat de disminuir el consum energètic i contribuir a millorar el medi ambient és cada vegada més important. Per tant, caldrà revisar si és necessari comprar electrodomèstics amb opció ‘eco’ o eficiència energètica, millorar les instal·lacions de calefacció i aigua calenta o fins i tot instal.lar bombetes de baix consum.