Comprar un terreny per construir un habitatge des de zero és una bona opció per a aquells que desitgen tenir un habitatge a mida i personalitzat. Tot i que també comporta certs desafiaments i costos addicionals, el procés de construcció ofereix avantatges únics en comparació a la compra d’un habitatge ja construït.

Quin avantatge té comprar un terreny per construir un habitatge?

Un dels principals avantatges de comprar un terreny per construir un habitatge és el potencial estalvi en despeses, tot i que sempre podran variar segons diferents factors, com la mida de l’habitatge, la ubicació i la qualitat dels materials.

En general, s’estima que el cost de construir una casa des de zero pot ser entre un 20% i un 30% més econòmic que comprar una casa d’obra nova a un promotor.

Quins aspectes cal tenir en compte?

  • Grandària de l’habitatge: En l’actualitat les cases construïdes des de zero solen ser més petites en comparació amb els habitatges ja construïts fa uns anys. Això pot ajudar a ajustar a la baixa el cost total de construcció.
  • Ubicació: En general, és més fàcil i econòmic trobar terrenys edificables a àrees rurals o a zones on la demanda és menor.
  • Característiques del solar: Els terrenys més petits solen ser més econòmics i fàcils de trobar.
  • Qualitat dels materials: Optar per materials de qualitat superior pot augmentar el preu final, mentre que triar opcions més econòmiques pot ajudar a reduir els costos.
  • Permisos i llicències: És important tenir en compte els tràmits administratius i les taxes associades per obtenir permisos i llicències d’obra.
  • Projecte de construcció: El cost del projecte elaborat per l’arquitecte i l’aparellador també s’ha de tenir en compte. Aquests honoraris o costos tècnics formen part integral del pressupost de construcció.
  • Costos de construcció: El cost associat als professionals que duran a terme la construcció de l’habitatge i altres despeses relacionades.

Sabies que a Catalana d’Habitatges disposem de terrenys residencials prop de Figueres totalment urbanitzats per a l’edificació d’habitatges? Contacta amb nosaltres per conèixer totes les nostres oportunitats!