Setembre és un mes habitual per vendre un habitatge. Tornar a la rutina ens ajuda a planificar les tasques pendents, sobretot si volem posar a la venda un pis o una casa i organitzar les visites per ensenyar l’habitatge.

No obstant això, és aconsellable que t’informis dels tràmits que hauràs de realitzar abans de vendre el teu habitatge a Figueres. A més dels tràmits tècnics, també serà important contactar amb un professional immobiliari a Figueres per assessorar-te sobre la documentació necessària.

Documentació per vendre un habitatge

 

Cèdula d’habitabilitat

La cèdula d’habitabilitat és un document on s’acrediten els requisits mínims que ha de complir un habitatge perquè sigui habitable. En general, les condicions bàsiques de l’habitatge es valoraran en funció del seu nivell d’higiene, salubritat i solidesa.

Recorda que si la cèdula està caducada, hauràs de renovar-la amb un nou informe realitzat per un tècnic qualificat.

Certificat d’eficiència energètica

Un altre dels documents tècnics que necessitaràs abans de vendre un habitatge a Figueres és el certificat d’eficiència energètica. Si no disposes del certificat, hauràs d’iniciar la sol·licitud del certificat per obtenir un informe emès per un arquitecte o especialista, en el qual es detallarà el consum energètic i les emissions de CO₂ de l’immoble.

De vegades l’obtenció de l’etiqueta energètica pot trigar fins a tres mesos, però si ja disposes de la qualificació i el justificant de registre, podràs vendre el teu habitatge si trobes comprador abans que arribi l’etiqueta.

Quina altra documentació necessites per a vendre l’habitatge?

A Catalunya, és imprescindible disposar de l’escriptura de l’habitatge. L’escriptura proporciona al comprador tota la informació sobre l’habitatge: la superfície, la referència cadastral o qualsevol altre aspecte que pugui ser d’interès.

D’altra banda, també és important lliurar l’habitatge sense cap càrrega econòmica pendent. Tot i que no és obligatori, pots presentar un document que certifiqui que estàs al corrent de tots els pagaments de l’IBI i de les quotes de la Comunitat de Propietaris (si l’immoble en forma part d’alguna). Així, el comprador es sentirà molt més segur.