Quan la majoria de la gent pensa a obtenir una hipoteca per comprar una casa, pensa automàticament en una hipoteca tradicional. No obstant això, hi ha una altra opció anomenada ‘hipoteques autopromotor’ (o autoconstrucció) amb terreny. Aquest tipus d’hipoteca permet comprar un terreny per construir la teva pròpia casa. Al post d’avui, comentarem alguns detalls que has de conèixer abans de sol·licitar-la.

Hipoteques autopromotor amb terreny

Les hipoteques autopromotor permeten finançar la construcció d’un habitatge en un terreny o una parcel·la de la teva propietat. En altres paraules, es finança l’execució de l’obra per fer una casa. Per tant, aquest préstec hipotecari està dissenyat específicament per a aquelles persones que vulguin construir casa seva en un terreny o una parcel·la que hagin comprat.

Per norma general, les hipoteques per construir des de zero una casa en un terreny adquirit cobreixen entre el 80% i el 85% del pressupost de les obres. Si parléssim d’una segona residència, la cobertura del pressupost seria una mica més baixa, sobre un 60%. Pel que fa al termini, parlem de, aproximadament, uns trenta anys per pagar-ho. Per poder optar a aquesta hipoteca d’autoconstrucció heu d´acreditar certs requisits de solvència davant l´entitat bancària.

La hipoteca autoconstrucció amb terreny té certs avantatges, com ara poder deduir les despeses d’autoconstrucció dels impostos.

Esperem que aquest post hagi servit per aclarir els dubtes que puguis tenir sobre les hipoteques d’autoconstrucció amb terreny. No deixis de consultar amb un especialista en hipoteques per veure si aquest tipus de préstec és adequat per a tu.

Si estàs pensant a comprar un terreny o parcel·la per construir una casa contacta amb nosaltres. A Catalana d’Habitatges comptem amb més de trenta anys d’experiència en la compravenda de terrenys a l’Alt Empordà per a la construcció de cases.