Tal com explicàvem en posts anteriors, l’impacte de la pandèmia mundial que vivim ha impulsat l’interès per la compra d’habitatges amb espais més amplis. Ara es busquen pisos o cases amb terrasses, jardins o patis, traslladant la demanda a entorns més allunyats de les grans ciutats. Però, és un bon moment per invertir en habitatge al 2021?

Enguany, 2021 serà un any de transició marcat per l’evolució de la pandèmia fins a recuperar la normalitat sanitària i econòmica. Així i tot, la inversió en habitatge es considera com un valor en el qual confiar, ja que preserva la nostra seguretat i qualitat de vida.

 

L’habitatge en 2021

 

Segons l’estudi de BBVA Research “Situación España. Primer trimestre 2021”, alerten d’un estancament de l’economia nacional en el primer trimestre de 2021. No obstant això, s’estima que la recuperació econòmica no arribarà fins al segon semestre de 2022 per igualar els nivells de desembre de 2019. En general, dependrà de factors tan importants com el procés de vacunació, iniciat recentment a totes les comunitats autònomes.

 

Quines són les raons per invertir en 2021?

 

La cerca d’habitatges per invertir presenta un aspecte molt diferent de la dels mesos anteriors. Ara, els propietaris necessiten vendre com més aviat millor per obtenir liquiditat o bé per canviar d’habitatge i, per tant, l’oferta immobiliària ha crescut exponencialment. Aquesta situació ha afavorit la baixada de preus i, com en tots els moments de crisi, s’observa l’arribada de compradors que cerquen oportunitats en actius immobiliaris.

També trobem altres factors que influeixen:

  • L’euríbor en negatiu afavoreix la constitució de noves hipoteques, especialment per als clients més solvents i amb més estalvis.
  • L’oferta de l’habitatge nou ha crescut durant els últims anys. Per tant, el comprador espera l’oportunitat a què els preus baixin més per adquirir un habitatge nou, en lloc d’un de segona mà.
  • L’habitatge se segueix considerant com a una forma d’estalvi, i més actualment, davant la incertesa sobre futur de les pensions.

Font: Idealista.com