¿Coneixes els requisits necessaris abans de llogar un immoble com a propietari? A l’hora de llogar el nostre habitatge tots cerquem el mateix, llogar de forma segura l’immoble i cobrar la renda mensual amb puntualitat.

Com a propietaris, és important estar preparats davant qualsevol inconvenient que pugui sorgir amb els llogaters. D’altra banda, també haurem de passar per una sèrie de tràmits imprescindibles. Per això, avui et volem explicar com arrendar el teu un immoble correctament.

 

Llogar un immoble com a propietari de manera segura

 

Demana ajuda professional

La burocràcia per llogar un habitatge sempre és més senzilla que la de la compravenda, però amb l’ajuda d’un professional immobiliari podràs assignar un preu adequat per la casa o pis, així com per agilitzar els tràmits necessaris d’una manera més ràpida i segura.

Defineix el perfil dels possibles arrendataris

El primer pas per definir el perfil de l’arrendatari és sol·licitar la seva nòmina o declaració de IRPF, per tal de saber si disposa d´uns ingressos suficients i regulars que puguin fer front al pagament mensual de la renda. També podem demanar referències a tercers, rebuts de lloguer de l´habitatge actual o comprovar la solvència en els registres públics de morositat.

Contracta una assegurança de lloguer

Actualment és habitual comptar amb una garantia de cobrament en cas d’impagament amb una assegurança de lloguer. Aquest tràmit et donarà seguretat i tranquil·litat durant el temps que duri el contracte.

Cèdula d’habitabilitat

Un dels documents més importants per llogar un immoble com a propietari és la cèdula d’habitabilitat. És un document imprescindible abans de posar un habitatge en lloguer, ja que certifica que l’immoble compleix amb tots els requisits d’habitabilitat necessaris perquè qualsevol arrendatari hi pugui viure.

En conclusió, si necessites un professional que t’assessori en la cerca d’un llogater per arrendar el teu habitatge amb garanties, contacta amb nosaltres. A Catalana d’Habitatges ens avala una llarga trajectòria professional, sent la millor garantia d’una atenció personalitzada, transparent i discreta per a tots els nostres clients.