A l’hora de posar un pis per llogar, molts propietaris es plantegen si fer-ho amb mobles, o sense mobles. Si aquest és un dels dubtes que et planteges, avui parlem de les raons per les quals un inquilí pot decidir-se a llogar un pis moblat.

Raons per les quals un inquilí lloga un pis moblat

Quan un inquilí decideix llogar un pis moblat pot contemplar diverses raons:

  • Perquè busca un pis de forma immediata o ja preparat per viure.
  • Perquè busca llogar per un cert període de temps i no vol invertir en la compra de mobles.
  • Perquè li dóna més llibertat de moviment si decideix mudar-se, ja que no necessitarà realitzar una gran mudança amb els mobles.
  • Perquè són joves estudiants i necessiten un pis que no els suposi cap inversió econòmica en mobiliari.

La nostra experiència ens diu que llogar un pis moblat no és més fàcil, però si presenta certs avantatges que s’adapten a les raons que hem comentat. És a dir, que la raó de llogar un pis moblat, depèn del perfil de l’inquilí que el busqui.

Llogar un pis per a finalitats turístiques

Invertir en habitatges torna a estar de moda. En molts casos, pot ser una de les opcions que millor rendibilitat ens pot donar actualment.

En zones turístiques o barris cèntrics de determinades ciutats, es pot donar l’opció de combinar un lloguer de mesos, mentre dura l’any escolar a un preu estàndard, amb els mesos d’estiu de gran demanda. Durant l’estiu, podem llogar un pis per quinzenes o fins i tot per nits.

També podem destinar la propietat directament a un lloguer turístic, complint amb la legislació local. En aquest cas, és necessari tenir present que una part de les despeses haurà d’estar destinada a la neteja, promoció i manteniment de la finca.

Catalana d’Habitatges Figueres