Cada vegada està cobrant més força el home staging, una tècnica de màrqueting immobiliari per moblar un habitatge i revalorar la seva venda o lloguer a través de la decoració.

La fórmula és ben senzilla: ja sigui un habitatge buit, d’obra nova o de segona mà, com millor presentat estigui, més clients atraurem i, per tant, més possibilitats de venda o lloguer tindrem.

Com revalorar el teu habitatge pas a pas

 

Prepara l’habitatge

El primer pas que un expert immobiliari t’aconsellarà abans de vendre o llogar un habitatge moblat és preparar-lo perquè llueixi en tot el seu esplendor.

Mobles i decoració

En segon lloc, moblar-lo i decorar-lo, però de forma despersonalitzada, és a dir, neutralitzant els espais guardant objectes personals, però també canviant tèxtils de cortines, coixins, etc.

A continuació, escull els mobles de l’habitatge de manera que aportin calidesa i sensació de llar. Podem optar per mobles de baix cost, o bé mobles de cartó.

Per a la decoració, és preferible que optis per utilitzar colors clars en els teixits, perquè multipliquen la llum, i colors neutres pels mobles, ja que s’adapten al gust de qualsevol persona.

És important aconseguir que cada estada sigui protagonista per si mateixa i que cap objecte o moble predomini en el conjunt.

Recorda, un habitatge moblat ajudarà al comprador/inquilí potencial a fer-se una idea de les dimensions dels espais.

Fotografies professionals

Finalment, sabem que la majoria dels potencials compradors o inquilins prendran un primer contacte sobre l’habitatge per internet. Per això, és important que presentis bones fotografies, ja que resultaran més atractives i efectives per als usuaris.

Motivar al comprador o inquilí

Arriba el dia de la visita a l’habitatge. Per motivar encara més al possible comprador o inquilí, pots tenir preparat cafè o un pastís, que creen olor de llar.

En definitiva, l’objectiu és condicionar l’habitatge perquè es vengui o llogui el més ràpid possible i al millor preu. Recorda despersonalitzar, endreçar i netejar.