Estàs pensant a posar el teu pis de lloguer? Avui t’expliquem de manera pràctica, què cal saber bans de posar un pis de lloguer de forma segura.

Segons l’informe ‘Radiografia del mercat de l’habitatge 2016-2017′, realitzat i publicat per Fotocasa, actualment la demanda de lloguer supera al de la compra. Mentre que un 14% de la població participa en el mercat del lloguer, un 10% es decanta per la compra.

 

Certificat d’Eficiència Energètica de l’habitatge

Compleix amb totes les normatives necessàries. Recorda que, des de 2013, tens l’obligació de tenir el Certificat d’Eficiència Energètica de l’habitatge.
 

Condicions òptimes de l’habitatge

Les condicions d’habitabilitat han de ser òptimes. Lliura l’habitatge en perfectes condicions.
 

Escull un inquilí adequat segons les teves necessitats

Assegura’t de trobar a l’inquilí ideal que s’adapti a les teves necessitats. Pensa bé en els avantatges i desavantatges que algunes persones podrien suposar-te.
 

Inventari de contingut

Abans de llogar el teu habitatge és recomanable que realitzis un inventari del contingut. D’aquesta manera podràs verificar que continuen intactes les mateixes coses que vas deixar a l’inici del contracte.
 

Fiança

És recomanable cobrar una fiança al futur inquilí. La fiança es retornarà íntegrament a l’inquilí a condició que no causi cap desperfecte en l’habitatge. D’aquesta manera, t’assegures de disposar d’un import a descomptar, en cas que sigui necessari.
 

Despeses de l’edifici (continent)

Recorda que les despeses de qualsevol millora l’edifici corren del teu compte. Això inclou la quota de comunitat, l’IBI, etc.
 

Impostos relacionats amb el lloguer

El que percebis pel teu lloguer no està exempt d’impostos, ja que es veurà reflectit en la declaració l’IRPF anual. Per descomptat, no oblidis comptar amb una assegurança que cobreixi els possibles impagaments o desperfectes de l’inquilí.
 
 
I finalment, si prefereixes delegar tots els tràmits i gestions per posar el teu pis de lloguer, contacta a un professional immobiliari. T’ajudarà en tot el procés de lloguer, des de la cerca del llogater ideal, fins a la signatura del contracte.
 
Foto creada per ijeab