Si acabes de comprar un habitatge i tens intenció de reformar la cuina, possiblement ha arribat el moment de pensar sobre el tipus de disseny que vols escollir.

La cuina és una de les zones de la casa on passem més temps, sigui per cuinar o per compartir els àpats diaris. Per això, quan planifiquis el disseny de la nova cuina a reformar, és molt important que puguis garantir la seva eficiència i funcionalitat segons les teves necessitats.

 

Vols reformar la teva cuina? Dissenys de cuines

 

Existeixen de dos tipus de cuines:

Les cuines independents, que són les més comunes. El seu espai és independent de les altres habitacions o zones de l’habitatge.

Les cuines obertes (o cuines americanes) es caracteritzen per estar unides a altres espais de l’habitatge, com per exemple, la sala-menjador. En realitat, aquest tipus de cuina és ideal per a habitatges petits, ja que són més còmodes i ocupen menys espai. A més, ajuden a aportar més il·luminació a tota la zona.

Per tant, si vols reformar una cuina, sigui independent o una cuina oberta, tens la possibilitat d’escollir entre aquests tipus de dissenys:

  • Cuina en forma de U, amb un disseny molt flexible, és ideal per a famílies nombroses perquè puguin cuinar diverses persones alhora. Solen ser cuines amples, aptes per espais rectangulars.
  • Cuina en forma de L, perfectes per a espais més grans, ja que es pot incorporar una taula-menjador. Aquest disseny és un dels més moderns i funcionals.
  • Cuina en línia recta, un dels dissenys més populars per a espais petits, com estudis o apartaments. Si t’agrada dinar o sopar a la cuina, també pot ser un estil prou funcional, col·locant la taula del menjador a prop de la cuina.

Òbviament, reformar una cuina requereix una inversió econòmica més o menys important en funció de la remodelació que vulguis fer. Valora el tipus d’inversió i el model de cuina que vulguis fer, ja que, si algun dia vols vendre l’habitatge, ja tindràs gran part del treball fet i el teu habitatge es revaloritzarà.